رئیس سازمان آتش‌نشانی قزوین گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۳۸ مورد گازگرفتگی به این سازمان گزارش شده است.

موسی خانی رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قزوین گفت: هرسال با شروع فصل سرما آمار ناشی از گازگرفتگی و مسمویت شهروندان افزایش پیدا می‌کند که به دلیل استفاده نادرست و ناایمن از هرگونه وسیله گرمایشی است.

موسی خانی افزود: گاز منواکسیدکربن یک گاز سمی، بی‌رنگ و بی‌بو است که درصد ترکیب آن با اکسیژن خون بسیار بالاست و به راحتی افراد دچار مسمویت و مرگ خاموش می‌کند.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قزوین با بیان اینکه سال گذشته ۱۰۵ مورد مسمویت گازگرفتگی در قزوین داشتیم که منجر به مصدومیت شده ۱۸ نفر و فوت چهار نفر از همشهریان شد.

وی ادامه داد: از ابتدای سال جدید تاکنون نیز ۳۸ مورد مسمومیت به سازمان آتش‌نشانی گزارش شده که منجر به مصدومیت یک نفر شده و سه نفر نیز نجات پیدا کردند.

موسی‌خانی بیان کرد: علائم گارگرفتگی شبیه به سرماخوردگی و آنفولانزا است به گونه‌ای که فرد احساس سردرد، سرگیجه و بی‌حالی دارد که گاهی با دل‌پیچه و حالت تهوع نیز همراه است و به ناچار با مسمومیت غذایی اشتباه گرفته می‌شود.

وی تاکید کرد: اگر شهروندی دچار این علائم شد و در محل حضورش وسیله گازسوز قرار داشت، احتمال مسمومیت گارگرفتگی زیاد است و باید سریعاً با ۱۱۵ و ۱۲۵ تماس بگیرد تا از حوادث بعدی جلوگیری شود.

لزوم رعایت نکات ایمنی در نصب وسایل گازسوز

رئیس سازمان آتش‌نشانی قزوین عمده دلیل حوادث منجر به گارگرفتگی را استفاده از دودکش و مجاری و لوله‌های غیراستاندارد دانست و افزود: وسایل گازسوز از جمله بخاری باید توسط افراد متخصص نصب شوند تا از هرگونه نشتی گاز ایمن باشد، لوله‌های بخاری باید در اندازه استاندارد بوده و فاقد پیچ و خم اضافی باشند.

وی افزود: لوله‌های بخاری باید از لحاظ ایمنی مدام بررسی شوند تا نقاط اتصال آن نشتی نداشته باشند، همچنین حتما از دودکش استانداردشکل استفاده شود و قبل از روشن کردن وسایل گرمایشی از باز بودن مسیر دودکش اطمینان حاصل شود.

موسی‌خانی تاکید کرد: در هنگام استفاده از بخاری گازسوز باید دقت کرد که رنگ شعله بخاری آبی بسوزد، اگر رنگ شعله متمایل به زرد و نارنجی باشد نشانه کمبود اکسیژن است که می‌تواند زمینه را برای گازگرفتگی و ترکیب منوکسیدکربن با اکسیژن خون فراهم کند.

وی تصریح کرد: هر وسیله گازسوز و هر ماده سوختی برای سوختن نیاز به اکسیژن دارد و دود آن باید به بیرون از خانه و محوطه بسته به نحوی استاندارد خارج شود، برای تامین اکسیژن باید مسیر را باز نگه داشت، کمبود اکسیژن حاصل از سوختن سبب می‌شود گاز منوکسید در محیط پخش شده و ایمنی محیط را تهدید کند.

رئیس سازمان آتش‌نشانی قزوین بیان کرد: شهروندان از قرار دادن لوله بخاری در ظرف آب خودداری کرده و در زمان استفاده از وسایل گرمایشی تمام درز‌های منزل را نپوشانند، زیرا در یک مکان مسقف باید اکسیژن در جریان باشند، لذا نیاز است هر چند وقت درب پنجره‌ها را برای جریان هوا و دریافت اکسیژن باز کرد.

موسی‌خانی با اشاره به لزوم استفاده از شیلنگ مخصوص گاز در وسایل گازسوز ادامه داد: شیلنگ مخصوص گاز، دو یا چند لایه است و فرمول ساخت آن به گونه‌ای است که مقاومت لازم را در برابر عبور جریان گاز برای مدت طولانی دارد، همچنین طول شیلنگ‌های گاز نباید از یک و نیم متر بیشتر باشد
وی اظهار کرد: بعد از نصب این وسایل گازسوز باید تمام قطعات، بست‌ها و طول شیلنگ گاز را با محلول آب و کف چک کرده و از عدم نشت گاز اطمینان حاصل کرد.

آمار گازگرفتگی روند کاهشی دارد

رئیس سازمان آتش‌نشانی قزوین با اشاره به لزوم استفاده از رادیاتور و آبگرمکن‌ها استاندارد، تصریح کرد: به غیر از این موارد، شهروندان حتما باید قبل از آغاز فصل سرما و روشن کردن شوفاژ نسبت به چک کردن و هواگیری آن اقدام کنند و از سالم بودن اتصالات و لوله‌های آن نیز با خبر باشند.

وی با اشاره به تاثیر مثبت اطلاع‌رسانی و افزایش آگاهی مردم در کاهش آمار مسمومیت‌ها در سال‌های اخیر خاطرنشان کرد: امسال نیز طرح‌های آموزشی شهروندان به منظور نصب صحیح و استاندارد وسایل گرمایشی و کاهش تلفات ناشی از گاز گرفتگی را در سطح مدارس و مساجد شهر قزوین و همچنین در حوزه رسانه‌ها وفضای مجازی در دستور کار قرار دادیم.

رئیس سازمان آتش‌نشانی قزوین در پایان گفت: همشهریان عزیز می‌توانند جهت دریافت هرگونه خدمات مشاوره‌ای در خصوص نصب وسایل گازسوز و یا مسمومیت‌های ناشی از گازگرفتگی با شماره ۱۲۵ آتش‌نشانی و ۱۱۵ اورژانس تماس حاصل نموده و از راهنمایی پرسنل ما بهره‌مند شوند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.